Εμείς

Η σελίδα φυσικά φυσική δημιουργήθηκε από τον Κώστα Παπαδάκη με πρόθεση να βοηθήσει μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου να κατανοήσουν το μάθημα που διδάσκονται στο σχολείο. Ο διαχειριστής της σελίδας είναι καθηγητής του ιδιωτικού τομέα, διδάσκει φυσική με μια μέθοδο που θα παρουσιάσει στις επόμενες σελίδες σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Συνδιαχειριστής της σελίδας είναι ο καθηγητής Μαρίνος Ηλιόπουλος. Καθηγητής με μεράκι σε ένα δημόσιο σχολείο της Λέσβου.  Ο συνάδελφος Μαρίνος κέρδισε τον τίτλο αυτό με την προσφορά του και την τεράστια συμμετοχή του στη προσπάθεια της λύσης θεμάτων της τράπεζας του υπουργείου παιδείας. Ο Μαρίνος ήθελε απλά να βοηθήσει, δεν ζήτησε αναγνώριση κάτι που τον τιμά.

Στη σελίδα παρουσιάζονται θέματα θεωρητικά λύνονται ασκήσεις από την τράπεζα θεμάτων ή ασκήσεις που κρίνονται διδακτικά ενδιαφέρουσες. Θεωρία και ασκήσεις με έμφαση στα σχόλια που βοηθούν την κατανόηση.

Ο καθηγητής είναι πρώτα εκπαιδευτικός, άρα θέματα ανάλογου ενδιαφέροντος θα σχολιαστούν με σκοπό να ενημερωθούν μαθητές και γονείς. Ο κάθε αναγνώστης μπορεί να καταθέσει την γνώμη του και να γίνει ανταλλαγή απόψεων. Ο σκοπός είναι να βελτιωθεί η εικόνα της εκπαίδευσης αλλά και του μαθήματος της φυσικής ειδικότερα.

Σταδιακά θα προστεθούν θέματα που αφορούν το φυσικό περιβάλλον, τις εξελίξεις στην επιστήμη και θα απευθύνονται σε ευρύτερο κοινό.

Οι ασκήσεις, τα θέματα που λύνουμε είναι σπαζοκεφαλιές που θέτουν τους νευρώνες του εγκεφάλου μας σε κίνηση.

Μας αρέσει να λύνουμε ασκήσεις, εσάς;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s